Betingelser for bruk av foto

Oppdatert 9. mars 2020

Fordi det er forskjellige eiere på forskjellige bilder, er det også forskjellige betingelser. Hvis du ønsker å bruke et bilde som er merket med festningsverk.no, gjelder betingelsene nedenfor. Navn eller nettsted som er oppgitt i fototeksten eller på bilde, kan refererer til eier av det fysiske papirbilde som har gjort det tilgjengelig ved å digitalisere det, eller fotografen. Hvis bilde ikke er merket med Festningsverk.no men et navn, må du klikke på navnet for å kunne sende en e-post til eieren av bilde.  Ta kontakt med oss via vår Facebookside Festningsverk hvis du har spørsmål.

Betingelser for bruk av bilder som er merket "FESTNINGSVERK.NO"

Skolearbeid: Hvis du ønsker å bruke våre foto til skolearbeid, kan du gjøre det uten noen form for skriftlig avtale eller gebyr. Bildene må ikke redigeres og festningsverk.no må oppgis som kildehenvisning. Ikke fjern tekst eller vannmerke som er på bilde.

Internettsider:

Våre bilder kan brukes vederlagsfritt på alle internettsider under forutsetning bruken av bilde er av historisk karakter, og at nettsiden ikke har et politisk innhold. Bilde må ikke redigeres og festningsverk.no må oppgis som kildehenvisning. Vannmerke eller tekst på bilde må ikke fjernes. Det er selvsagt meget hyggelig hvis du legger opp en link til festningsverk.no og gir oss beskjed via vår Facebookside Festningsverk

Bøker, aviser, magasiner og andre trykksaker:

Hvis du ønsker å bruke noen av våre bilder til bøker, aviser, trykksaker og film må du ta kontakt med oss. Fortell kort om hva du ønsker å bruke bilde til. Hvis du ønsker å bruke bilde til noe av historisk karakter er vi behjelpelige, men avtale og betingelser oppgis på forespørsel. Bilder må IKKE brukes uten avtale. Vi har alle våre bilder i høy oppløsning som egner seg for trykk og film.

Hvorfor ønsker vi avtale med de som låner bilder?

Vi tar aldri gebyr for å låne ut bilder. Selv om det er gratis å bruke våre bilder, ønsker vi avtale med de som bruker bildene. Grunnen er at vi ønsker å sikre at kildehenvisningen blir oppgitt riktig, og at bilde ikke blir brukt til et uønsket formål. Hvis et bilde skal trykkes, ønsker vi derfor en kopi av trykksaken for å forvisse oss om at kildehenvisningen er oppgitt riktig. Med et uønsket formål mener vi for eksempel politiske formål, eller uverdige formål og lignende. Tidligere har for eksempel TV2 brukt et av våre bilder av skipet Donau til en smakløs "jødevits" i humorshowet Torsdag kveld fra Nydalen, dette er et uønsket formål. Nynazistiske grupper har også brukt våre bilder til å promotere sine politiske verdier, noe vi ikke ønsker. Derfor stilles det som krav at formålet med bilde er av en historisk karakter. 

På grunn av tidligere uønsket bruk, låner vi ikke ut bilder til produsenter som lager materiale for NRK eller TV2.

Disse betingelsene gjelder kun de bildene som er merket festningsverk.no. Hvis bilde du ønsker å bruke er ikke er merket med festningsverk.no, må du klikke på navnet til eieren som er oppgitt i fotogalleriet.

 

Del denne siden på facebook

Siste nytt fra Festningsverk.no

Nyheter

Vardås fort Nøtterøy

april 08, 2020

Tyskernes gigant kanon på Nøtterøy. På slutten av andre verdenskrig bygget tyskerne et gigantisk anlegg på Nøtterøy i Vestfold. Like i nærheten anla de en stor fangeleir med sovjetiske krigsfanger. Krigsfangene ble brukt som arbeidskraft under særdeles vanskelige forhold. De...